Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Lochem
  • Borculo
  • Almen
  • Eibergen
vorige volgende

Berichten

Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...
Amanda Slot-Willems
Ai ai kapitein
Geweldige boottocht gemaakt op de Berkel met 'de Ente' in Lochem met schippers die niet alleen de volwassenen wisten te amuseren. Onze Teun en Janna (4&6 jaar) waren met de petten op en aan het 'stuur' echte kapiteins. De tekst uit hun favoriete piratenboek: 'hijs de zeilen, licht het anker, zet koers op zuid zuid west, ai ai kapitein' werd luidkeels gedeeld.
Wietse en Marion
Erg leuke tocht met de zomp bij Almen
Erg leuke tocht gemaakt bij Almen. Beide schippers vertelden enthousiast over zowel de zomp als de omgeving.

Bezoekers

"Beleef de Berkel" bij Almen


 

Varen met de Berkelzomp "Fute"

Het varen met de berkelzomp "Fute" over de Berkel bij Almen is een belevenis. Tussen de Spitholterbrug en de Besselinkstuw maakt de rivier een paar enorme bochten. De oevers liggen laag, zodat u overal een prachtig uitzicht heeft. Onderweg vertelt de schipper u van alles over de rivier, de geschiedenis van de berkelvaart, de flora en de fauna.
U heeft de keuze tussen een "instapvaart" en een "groepsvaart". Bij een instapvaart maakt u de vaartocht met individuele gasten, bij een groepsvaart vaart u met uw eigen gezelschap.
Het vaarseizoen start eind april en eindigt eind augustus. Wel is het mogelijk om een groepsvaart te boeken in september, maar dit is afhankelijk van het weer.

Lees meer...

Speciaal dauwvaart arrangement

 
Alleen mogelijk op Hemelvaartsdag, ook in combinatie met dauwzwemmen in het zwembad de Berkel. Vertrek om 06.00 uur en 07.00 uur vanaf het zwembad de Berkel.

Lees meer...

Berkelzompvaart en wandelen
 

Om twee uur stapt u aan boord. Na een mooie tocht over de Berkel zetten we u na ongeveer 55 minuten af bij de steiger van de theetuin Het Besselink. Vanaf de steiger kunt u een keuze maken uit 5 wandelingen, die allen eindigen bij het zwembad.

Lees meer...

Verblijf in hotel De Hoofdige Boer en berkelzompvaart
   

Hotel De Hoofdige Boer biedt een hotelarrangement aan met per persoon een voucher voor een vaartocht over de Berkel.

Lees meer...

Groepsarrangement: 10 tot 15 personen

Onderstaande arrangementen kunnen alleen als groep worden geboekt.
   

Berkelzompvaart met huifkartocht

Na een vaart met de Berkelzomp staat er een huifkar voor u klaar om u door de prachtige omgeving te rijden naar bv. "De Vijvertuin". Maar er zijn nog veel andere mogelijkheden.

Lees meer...

Theetuin Het Besselink met berkelzompvaart
      

Bezoek aan de theetuin Het Besselink met aansluitend een leuke tocht met de Berkelzomp vanaf Het Besselink. 

Lees meer...