Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Eibergen
  • Lochem
  • Borculo
  • Almen
vorige volgende

Berichten

Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...
Amanda Slot-Willems
Ai ai kapitein
Geweldige boottocht gemaakt op de Berkel met 'de Ente' in Lochem met schippers die niet alleen de volwassenen wisten te amuseren. Onze Teun en Janna (4&6 jaar) waren met de petten op en aan het 'stuur' echte kapiteins. De tekst uit hun favoriete piratenboek: 'hijs de zeilen, licht het anker, zet koers op zuid zuid west, ai ai kapitein' werd luidkeels gedeeld.
Wietse en Marion
Erg leuke tocht met de zomp bij Almen
Erg leuke tocht gemaakt bij Almen. Beide schippers vertelden enthousiast over zowel de zomp als de omgeving.

Bezoekers

Gedurende het vaarseizoen kunt u dagelijks om 14.00 uur aanmonsteren voor een zgn. "instapvaart". Zo'n vaartocht duurt ongeveer een uur en de "Fute" kan maximaal 15 personen vervoeren. Bij de kassa van het zwembad "De Berkel" kunt u een kaartje kopen, maar telefonisch vooraf reserveren is ook mogelijk. Daarnaast kunt u buiten de reguliere dagelijkse instapvaart ook kiezen voor een "groepsvaart" (max. 15 personen per vaart). Het tijdstip spreekt u af bij het zwembad "De Berkel" of bij de penningmeester dhr. K. van Heusden. Het verschuldigde bedrag moet vooraf worden overgemaakt. 

Varen met de zomp betekent dat u voor en na de vaart tevens gratis toegang hebt tot het terras bij de kiosk van het zwembad. Koffie en andere dranken zijn hier verkrijgbaar.

Informatie over de tarieven kunt u vinden bij: Vaartochten

Reserveren: bij zwembad "De Berkel". Tel.: 0575 - 431500
of K. van Heusden. Tel.: 06-18096941