Varen met Berkelzompen

Almen - Borculo - Eibergen - Lochem

  • Eibergen
  • Lochem
  • Almen
  • Borculo
vorige volgende

Berichten

Hetty
heerlijk gevaren rond Almen
vandaag een tocht gemaakt met schipper Heinz en collega over de Berkel in en rond Almen. Dit was echt genieten wat een rust en wat een prachtige omgeving.
Angela Holtslag
Woeste Willem
Vandaag een ontzettend leuke Woeste Willem boot tochtje gehad met de Berkelzomp in Lochem!! Ondanks de regen hebben de kinderen genoten! De schippers van de Berkenzomp Ente vertelden en speelden het verhaal van Woeste Willem prachtig. Een echte aanraden voor kinderfeestjes!!
Jolande van der Hert
2 Amsterdammertjes en 1 New Sealander!!!
Mijn moeder en ik hebben erg genoten van de boottrip over de Berkel in een zomp!!! Aangezien mijn moeder en ik slecht ter been zijn, was een vaartocht een mooi alternatief. De vertelkunst van de ene schipper zal ik niet gauw vergeten. De stuurmanschipper trouwens ook niet hoor. Het was zeer aangenaam om naar het hele verhaal te luisteren. Jullie hebben mijn moeders 80ste verjaardag een leuke glans...

Bezoekers


Het Scholenproject

Onder deze titel worden in samenwerking met scholen en Waterschap, leerlingen wegwijs gemaakt over de “waterhuishouding”. De functie en inrichting van het oppervlakte-watersysteem, en de relatie tussen ecosysteem en waterkwaliteit. Na de nodige voorbereiding op school en leerlingen principekennis hebben opgedaan over het watersysteem, kunnen zij dat in de praktijk ‘ervaren- en beleven’. Door proefjes, testjes en anderszins onderzoek naar hetgeen er leeft in het water.

Opvang - Berging - Afvoeren;   Water voor de land- en tuinbouw. Stroomsnelheid – troebelheid – organismen en waterkwaliteit.

Alle basisscholen in het werkgebied van het Waterschap Rijn en IJssel ( Achterhoek, Liemers en een stukje van Salland en Twente) kunnen zich voor groep 7 of een combinatieklas 7/8 opgeven voor deelname aan dit attractieve en leerzame project. De bootexcursies worden in de maanden mei en juni gehouden op de Oude IJssel bij Doetinchem en op de Berkel bij Borculo en Eibergen. Voor de scholen zijn er geen kosten aan verbonden. Het vervoer van de klas moet wel door de school zelf worden georganiseerd.

De excursiemorgen duurt van 9.00 -12.00 uur en wordt geleid door een medewerk(st)er van het Waterschap en door de schippers.

Namens het Waterschap wordt de aanmelding van scholen geregeld door het Watermuseum in Arnhem. (Tel. 026-3551240) Bij de aanvang van het nieuwe schooljaar worden de scholen door het Watermuseum gemaild/aangeschreven over dit project. Daar moet dan ook de aanmelding van scholen naar toe!  

De schippers van de Berkelzompen in Eibergen en Borculo en van de “Iesselganger” in Doetinchem hebben al jarenlang heel goede ervaringen met dit boeiende project. Zij hopen, dat de scholen deze excursie inmiddels een vaste plek in hun lesprogramma hebben gegeven!

Voor vragen om nadere informatie kan men zich altijd wenden tot het Watermuseum of tot de Stichting Berkelzomp via het contactformulier op deze site.
   
               
 School 13            School 21